august 2015

BLEKKSPRUT

Ja, jeg føler meg nesten som en blekksprut, med en arm i hver sin retning. De siste dagene har alt gått i et kjør. At jeg har rukket alt er jeg ganske imponert over selv. Det har vært 80's party, bryllups-fotografering, kino, årets viktigste lokalderby oppgjør, og sist men ikke minst en fag-tekst å skrive som jeg akkurat leverte inn. Ble visst ikke helt ferdig med den heller siden innleveringen var en time tidligere enn jeg hadde fått med meg, så det ble en tekst uten undertittel, en god innledning og en avslutning. Dette var bare en rå-tekst vi skulle skrive som er starten på en senere oppgave. Så det er ikke noe som er viktig akkurat nå, men i det senere løp, og selvfølgelig kun for vårt eget beste. Det var vel mest for å i det hele tatt komme i gang. det som er mest kjipt er at jeg var så godt i gang, og kunne skrevet så mye mer. Men heldigvis skal vi bygge videre på den så jeg får gjort akkurat det.

Kroppen er sliten akkurat nå, men jeg føler ikke at senga roper høyt nok. Jeg klarte å sove i nesten tre timer tidligere i kveld, noe som kanskje ikke var det smarteste? I tillegg er det så mye som skulle vært gjort, som bare blir utsatt. For eksempel som å bestille hotell og fly til London. Men der er det vel selveste sjefen i huset som utsetter.For det er viktigere å se en fotballkamp, enn å ha et sted å sove når man skal se en ordentlig fotballkamp på Emirates! Ja, det stemmer. Jeg er så full av kjærlighet at jeg skrapa sammen til to Arsenal billetter 5. desember. Gud, som jeg gleder meg. Dette blir jomfruturen min på en så stor kamp. Tror nok at det blir å felle noen tårer der borte.

For å mimre tilbake til fredagen, og det tiåret jeg føler står mitt hjerte nærmest, så legger jeg ved et bilde av meg selv. Mamma, du lagde meg alt for seint.Får vel få gjort litt av det uoppgjorte. Sweet dreams.

NY START

Da var jeg i gang med en ny blogg, i en helt ny hverdag. Ja, for det har det sannelig blitt. Hvor mange ganger har jeg ikke følt at jeg har tatt det riktige valget? Hvor mange studieretninger og yrker har jeg vært innom? Jeg vet jeg har sagt det før, at jeg endelig hadde funnet det rette. Nå sier jeg det igjen, men tilfredsheten er annerledes. Gleden er større, motivasjonen er til å ta og føle på.

Barn har alltid vært i fokus hos meg. Jeg har alltid vært en omsorgs-person, og jeg har alltid visst at barn skal være en del av min hverdag om det så skulle være mine egne barn, eller andres. Det var først i fjor høst jeg fikk jobbet i barnehage på ordentlig, som vikar. Jeg var heldig og fikk fast vikariat og barnehagen ble en stor del av min hverdag. 

Du som mange andre tror kanskje at å jobbe i barnehage er den enkleste og slappeste jobben man kan ha? Vel, da skal jeg si deg at du tar temmelig feil. For å være assistent eller pedagogisk leder i en barnehage er den viktigste jobben som finnes. Det er jeg som er med barna dine hver dag, det er jeg som leker med de, tørker tårene, underviser de. Gjør de rett og slett klare for verden. 

Valget var ikke så vanskelig for meg, og etter altfor mange positive tilbakemeldinger og push i ryggen, søkte jeg på barnehagelærerutdanningen. Jeg har nå gått der i to uker, og jeg merker at valget var ganske så rett. For ikke å snakke om hvor fantastiske mennesker jeg har blitt kjent med. Jeg ser så frem til de tre neste årene, selv om jeg vet at det blir krevende også. 

Jeg føler jeg har møtt litt motgang også. At de jeg hadde håpet støttet meg mest, kanskje ikke har helt trua på meg fordi jeg har droppet ut før. Noe som jeg syntes er ufattelig trist. For er det noe jeg trenger så er det støtte, og pushing oppover, ikke nedover. Men innerst inne i hjertet mitt vet jeg at jeg klarer dette, at jeg faktisk er sterk nok. Jeg kan knapt vente til praksis, og å være med alle barna igjen. Leke, observere, lære, trøste. Alle de viktigste tingene i livene våre.