Livet

KONFERANSEHELG

Da var denne konferansehelgen over, og det har vært helt topp! Deilig å få være i byen igjen en tur, og ikke minst å møte alle de fine pedagogstudentene igjen. 
Vi startet fredagen med ei lang og tøff økt om seksuelle overgrep, som er et tema man ikke kan få snakket eller dekket nok. Vi lærte hvordan å se etter tegn både på overgripere og ofre, og veldig mye annet nyttig.
Lørdagen hadde vi økter med den vanskelige samtalen med foreldre, å se eleven innenfra, og den naturlige seksualiteten. I dag hadde vi om digital kompetanse, relasjonsbygging og livsmestring.

Det har vært en veldig lærerik helg, med temaer som er veldig viktig, og som man burde få mer ut i lyset! Vi som lærere trenger mer kunnskap for å bli de beste rollemodellene og støttespillere for barna i fremtiden. Og det er også viktig at barna for mer kunnskap i skolen rundt seksualitet og digital kompetanse. Vi lever i et digitalt samfunn, som kan være både negativt og positivt for absolutt alle. Men barna våre er mest eksponert og utsatt. Det er cybermobbing, sexvideoer, nakenbilder osv. For å forebygge dette trenger man bedre kunnskap. Barna trenger å bli tryggere på sin seksualitet, og lære hva det innebærer. Hva sex egentlig er, og at det er noe som er veldig naturlig, men som også skal være frivillig. Synet på egen kropp og identitet er etter min mening det viktigste å sette fokus på! Seksualundervisningen opp gjennom er for dårlig, og fokuset er feil! Jeg mener også foreldre burde få muligheten til å få hjelp til hvordan man kan ta disse samtalene med barna sine også, og på den måten også kunne ha mer kontroll på sosiale medier. 
Det er så mye mer jeg kunne skrevet om disse temaene, men kroppen er sliten og trøtt akkurat nå.

Jeg har lært så utrolig mye og sitter igjen med veldig mange inntrykk etter denne helgen. Og ikke minst hatt det ufattelig moro! Fikk et gledelig gjensyn med Kristine, ei god venninne, på fredag. En ekte girlsnight out var deilig nå. Lørdagen brukte jeg til å være sosial med pedagogstudentene, noe som også var veldig hyggelig! Det er så mange bra, reflekterte folk, som jeg elsker å bruke tid på og med. Endte opp på Elsker (homoklubb i Oslo), noe som var sykt artig! Skal absolutt dit igjen. Det verste med disse helgene er å ta farvel siste dag. Det kan bli lenge mellom hver gang vi sees, så det føles alltid litt tomt og trist når vi skiller våre veier. Jeg gleder meg allerede mye til neste gang jeg får være med disse fantastiske menneskene! 

I morgen drar jeg tilbake til Kautokeino, noe jeg gleder meg veldig til! Savner snøen og menneskene der også. Spesielt når det er møkka-vær her hjemme. 
Nå skal jeg ut å være litt sosial i byen min.

OG ikke glem å tv-aksjonen. Å gi barn rett til skolegang er det utrolig viktig, så støtt en av de viktigste sakene som finnes. Om du ikke får besøk på døra, eller ikke har cash, kan du vippse til 2133. 

Håper alle får en fin søndag videre! Peace.

#ANNERLEDES

Jeg tyr alltid hit når kroppen min, hodet, og hjertet ikke er helt i flyt med hverandre. Sånn som nå. Aller mest er jeg bare veldig trøtt og ikke orker gjøre det hodet mitt sier jeg burde gjøre. Ikke minst klokka og kalenderen også. 
Det er ganske standard at høstsemesteret alltid går fort, og dette året satte det i et ekstra gir, for hei her går det unna. Jeg klarer ikke helt henge med, og faller litt ut på visse ting. Da mister man også lett motivasjonen. 1 uke til studieuke, som vil si 2 uker til praksis. En praksis som kun varer i 2 uker. Det er ikke lang tid til oppgaver og leik. I tillegg er jeg passe nervøs, som jeg alltid er når jeg skal inn et sted med masse barn og voksne jeg ikke kjenner, og så skal jeg være i sentrum og utføre noe. Og i dette tilfellet fortelle et eventyr/fortelling som skal fenge barna - to ganger, på to forskjellige måter. Og det skal være noe jeg personlig ikke kjenner til fra før. Også har jeg jo de aller minste også da. Så ja, jeg er litt stressa nå. 
Ikke nok med det så kommer jula snikende på, og det vil si muntlig eksamen i språk, tekst og matematikk. OK. 
2700,- ble brukt på pensum, og det med rabatt. Er ikke mange som jeg har rukket å åpne enda heller, så man kan si det blir digg med studieuke nå, så jeg får tatt igjen litt og får kommet meg på beina igjen. For er det en ting jeg ikke skal så er det å gi opp, for det er det her jeg vil, og jeg veit jeg klarer det. Det er ikke det det står på. 

Men det er ikke alltid så lett det heller. Når det ikke bare står på viljen, eller gleden. For når det er andre ting i livet som ikke står helt på plass, så kræsjer det med alt det andre som er viktig. Høst-depresjonen kom, men ble litt nedkjempet fordi sommeren fant ut å slå et ekstra slag for meg. Og det har vært ekstremt godt, og det er det enda. Selv om jeg elsker å kunne dra på meg lua og skjerfet når jeg skal ut døra, så elsker jeg det ikke like mye som da sola varmer så godt på huden, og jeg får et par ekstra fregner på nesetippen. 
Det er vanskelig når man ikke føler det man vil føle, og ingenting er som du vil at det skal være. Og man prøver det hardeste man kan å stå imot, men det er noe i deg som ikke helt hjelper til i samme retning. Jeg krangler og slåss mye med meg selv inne i hodet og hjertet mitt om dagen. Jeg lengter etter ting, som jeg ikke helt kan sette ord på. Ting som føles ut som de er milevis unna og at jeg aldri kommer til å få de innen rekkevidde. 

Målet er å ikke ende opp som jeg har gjort tidligere, nemlig med trynet planta godt gjennom en vegg, og jeg blir sittende fast i ingenting. Hvor ingen kan redde meg bortsett fra meg selv. Jeg akter ikke ende opp der igjen. Men denne gangen er jeg sterkere, sterkere enn noen gang. Det er annerledes. Det er hardt. Det er vondt. Men annerledes... 

#PÅ HELL

Sommeren er på hell. Sola skinner, men vinden har tatt over, og ikke minst regnet. Ikke det at det plutselig dukket opp for sånn har det vel vært hele sommeren. Samtidig merker man den lille forskjellen når sommer blir til høst. Og det skal sies, at det er jeg ikke noe særlig fan av. Ferien har flydd. Neste uke starter jeg mitt 2. år på barnehagelærer, noe jeg virkelig gleder meg til - og gruer meg litt til. Det beste blir å starte opp med en lang og heftig fadderuke, hvor jeg selv stiller som fadder. 

Jeg skulle gjerne ønsket at sommerværet kunne holdt, jeg merker nesten allerede nå at høstdepresjonen er på vei. Jeg har i hvert fall en ting å glede meg til, og det er nemlig Marbella! Jeg bestilte tur til meg og M i går, fra 17-23. desember. Det er kanskje ikke det beste sydenværet der på vinteren, rundt 17-18 grader kanskje. Men det er helt greit. Jeg skal ligge på stranda, som er rett utenfor hotellet, helle i meg drinker og få noen fregner på nesa. 
Det ble jo ikke så mye av dette i sommer, ettersom vi var på by-ferie. Gdansk var forresten veldig flott, veldig billig, og et sted som det er verdt å dra til. 

Dagene nå går altfor fort og altfor tregt på samme tid. Jeg blir gal av å være hjemme. Av mange grunner. Egentlig må jeg male kjøkkenet, men jeg har verken lyst eller ork til å sette i gang. Jeg blir dårlig og sliten av å være her hjemme, og det med god grunn. Vi har akkurat testet luften, og den er "very poor" som det så fint heter. Heia naboer som gir faen, og et borettslag-styre som ikke kunne brydd seg mindre. Jeg kjenner at jeg er ganske ferdig. Det er feil at jeg heller vil være på skolen, på jobb, ja hva som helst enn å være hjemme og slappe av. 

Jeg har en følelse av at tiden fremover, og det neste året som kommer blir en spennende tid for meg og M. Håper det går så bra som planlagt. Vi trenger ikke mer motgang nå. Men foreløpig er jeg lykkeliten da! 





 

#SUMMERLOVIN

Tiden går i ett om dagen, jeg rekker så vidt tenke. Eller, det har blitt litt mer tid til å tenke og kose seg etter ferien startet. Jeg avsluttet skoleåret med B på både BULL eksamen og Kunst, kultur og kreativitet. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Det går mye tid til jobbing også, noe jeg overhodet ikke klager på. Jeg har nemlig verdens beste jobb om jeg kan si det selv. O´learys er virkelig et fantastisk sted, og Drammen har virkelig trengt det! Så om du er i nærheten burde du absolutt ta turen innom! 

Utenom det har det vært feiringer av alle slag, feiring av ferie, bursdager, EM, og ikke minst et fantastisk bryllup som vi var heldige å få bli med på! 
Om en uke drar jeg og M på ordentlig ferie også, noe jeg knapt klarer å vente på. Toget går først til Stockholm, og det blir sykt deilig å se igjen familie. Derfra drar vi til Gdansk og skal kose oss i en ukes tid. I den anledning skal jeg introdusere min nye beibi! Nemlig Nikon1J5. Jeg tror alle som bruker speilrefeks kamera flittig, vet hvor slitsomt det er å drasse med seg dette over alt for å få bedre bilder enn man får på iphone. Jeg måtte ha noe nytt og handy. Jeg hentet det i dag og jeg elsker det allerede. Jeg klarte ikke å gå fra Nikon nå heller, og så er det ganske kjekt at kun med et adapter kan jeg bruke objektivene jeg har til speilrefleksen. Det tar veldig fine bilder og er lite og søtt. 

Vil ønske alle en fin sommer, og at alle får litt varme og sol på kroppen, uansett hvor man befinner seg!





 

#LEI

Søndag, og andre arbeidskrav levert. Hvordan resultatet ble det er ganske usikkert før jeg har fått tilbakemelding. Mye som skjer om dagen i forhold til skolen. Prosjekter og fagdager, og det er ikke måte på. Prosjekt kan jeg helt ærlig si at jeg syns er passe kjedelig. Drama, forming og musikk. Vi skal lage en veggavis på to meter pluss at vi skal ha et anslag på ti minutter hvordan vi ville startet opp noe i barnehagen i forhold til et bestemt materiale, som da er papptallerkener. Kjenner at jeg ikke har vært så innmari motivert i det siste, og det gjelder alt. Derfor det ikke akkurat har vært noe blogging på lenge, eller noe annet. Det eneste jeg har klart å bry meg om har vært fotballen.

Det er ikke så kult når livet slår til på feil måte, og man bare er sur og lei. Jeg har ikke akkurat vært lett å ha med å gjøre de to siste ukene, så det er rart M holder ut alt dette. Det er ikke alltid en dans på roser, men man vet jo innerst inne hvor glade man er i hverandre, og at uansett hva som skjer så har man noe spesielt sammen. Nå er det vinterferie om en uke, så det blir ganske deilig. Da må jeg prøve å få litt orden på ting igjen. Kanskje jeg rett og slett skal begynne å pusse opp? Få litt fri fra alle de andre tankene, i tillegg til at jeg da har dagene for meg selv. Men en positiv ting som har skjedd, er at til fredag skal jeg starte på en ny tatovering, og jeg skal ha under boob tattoo. Å som jeg gleder meg! Sykt lenge siden jeg har fått no blekk, så dette blir deilig. Og ikke fullt så deilig kanskje.... Gleder meg til å vise den fram!

 

 

RETT SPOR

Selfie-torsdag, tilbake på skolebenken igjen, og det er i hvert fall en positiv ting. Fått jobbet litt også i barnehagen, og det er enda bedre. Kan ikke si at kroppen har blitt noe friskere i den forstand. I dag blir en spennende dag som jeg ser frem til. M skal nemlig ha familie fotografering med søsknene sine, noe som er det verste han vet. Så jeg skal kose meg og være tilskuer. Han må ikke tro at dette blir den siste shooten han er på, for vi skal ha noen bilder av oss også en eller annen gang, det er helt klart. Når vi er ferdige der skal vi ut å spise pizza, og det er deilig. Helgen bringer mye godt med seg også. Endelig skal jeg få et gjensyn med mennene i mitt liv, Karpe Diem. De spiller i morgen her i Drammen, første konsert på turneen, som også er utsolgt. Klarer knapt vente. 

Hvordan ser din dag ut?

IN SICKNESS AND HEALTH




Syk. Det er vel det ordet som beskriver meg mest. Da jeg akkurat hadde blitt så og si frisk, tok forkjølelsen meg igjen. Så nå sitter jeg her igjen, med hosting, nysing, søvnløse netter, og får i meg mer nesespray enn noe annet. Til frokost ble det to gode gamle brødskiver, og en kopp med varmt vann, hvitløk, chili, sitron, og en dæsj med havana club gin. Yum! Jeg kjenner at jeg er lei av det her nå, og jeg har overhodet ikke tid i det hele tatt. Men hva skal man gjøre? Har blitt vandt til det nå i alle fall.

 

THE NEW IN







I går fikk vi tilbakemelding på det første arbeidskravet vi hadde i BULL, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg har alltid vært veldig usikker på mine ferdigheter innen fagtekst, men tydeligvis er jeg ikke så ferdighetsløs allikevel. Jeg har bestemt meg for at jeg skal legge ut tekstene mine her, så dere også kan lese de, og eventuelt komme med ros eller kritikk. Teksten vil jeg poste i et nytt innlegg, slik at det blir litt ryddig. Jeg feiret (tilfeldig) med å få min nye baby i posten, iPhone 6s rosegold. Jeg simpelthen elsker den! Den skal bli tatt godt vare på.



2016, VELKOMMEN SKAL DU VÆRE

Det er først i dag jeg føler at det nye året startet. Et nytt semester i gang på barnehagelærerutdanningen startet i dag, og vi hadde en utrolig dyktig dame som hadde forelesning for oss om ja, ganske mye forskjellig, men utrolig viktige ting i forhold til barnehagen. Vi så filmen "Da Ailinn kysset Lars", noe jeg ble like rørt av som første gangen jeg så den (om du ikke har sett den, gjør det!). Vi snakket en del om barn og følelser, og at de har like mye følelser som oss voksne. Dette er noe som er ufattelig viktig å huske og lære mer om, og noe som også treffer meg dypest. Barn har like stor mulighet til å bli forelsket, som en voksen person har, og det er noe som kommer frem i denne filmen. Her ser du følelser av glede, kjærlighet og sorg. Noe man hører av det de forteller, og man ser det på kroppsspråk og aktiviteter. Det er ikke noe som rører mer enn når Ailinn sier at Lars dør når han kommer hjem, og Lars svarer til Ailinn "Jeg lever bare når jeg er med deg". Herregud, for det første tenker man sjelden over at et barn kan si noe som er så sterkt, og når man først hører det er da det går opp for en at barn har like mye følelser som alle oss andre. Jeg husker selv at jeg var ekstremt forelsket i en i barnehagen, og følelsene var like sterke som en forelskelse har vært i senere tid. Vi snakket også om hvor viktig det er med strukturerte og filosofiske samtaler med barna faktisk er, og allerede helt fra de starter. Det handler om å lære barne å tenke selv, og stille spørsmål. Disse erfaringene bærer de med seg resten av livet! 
Denne dagen og forelesningen har vært så ufattelig givende, så jeg er ganske motivert for å starte hardt og brutalt på et nytt semester nå. Det skal sies at jeg gruer meg spesielt til drama og musikk-delen som halve dette semesteret består av, men det blir spennende å se hvor mye jeg klarer og lærer å utfordre meg selv på det ytterste. For det er ikke vilja det står på her i alle fall. 


"My Girl"

I tillegg startet jeg på Change-9 dietten i dag, og jeg er S U L T E N! De to første dagene er det ganske minimalt med inntak, og det merkes veldig. Men jeg er også sykt motivert til å klare dette også, selv om det blir et heidundrandes julebord på lørdag. Blir ikke noe diett da for å si det sånn. Jeg tenker at dette gjør jeg kun for meg selv, og at ni dager er vanskelig å få til å passe inn i hverdagen for veldig mange. Spesielt for meg denne måneden. Men jeg ville så gjerne få denne starten på året, og komme kjapt i gang! I tillegg trenger kroppen min å bli full av energi til fotballsesongen starter for fullt, slik at jeg kan gi alt for det flotte laget mitt.
Noen av dere som har gått/har planer om å gå på den?

Nå ser jeg veldig lyst på tiden fremover med alt som har rukket å skje den siste tiden. Jeg sier det hvert år, men 2016, du er MITT år!



IDYLL

Vinteren er virkelig vakker. Spesielt når solen skinner på snøen slik at den glitrer som et hav med diamanter. I dag bestemte jeg meg for å børste litt støv av kameraet, og ta meg en tur ut i kulda. Ja, for kaldt er det, men samtidig koste jeg meg. Kreativiteten presset på, men den kom ikke frem i dag, så jeg gikk like så godt innom Nille og Kiwi og kjøpte nye tusjer og en hel haug med frukt. Så nå har jeg gjemt alt godteriet. Problemet mitt er ikke å være sunn, men at jeg bor med en annen som rett og slett ikke er så flink til å overholde disse "reglene" vi setter oss i mellom. Så nå skal i hvert fall jeg gomle frukt, fargelegge litt, og nyte de siste feriedagene før skolen setter i gang med et nytt og spennende semester.

En vase som har blitt en favoritt, faktisk fra H&M. Ville egentlig skryte av hjertet mitt, som jeg fikk av M til jul.

Disse nydelighetene kjøpte jeg på MONKI. Passer perfekt til vasen.



Vinter idyll ♥





O´ JUL MED DIN GLEDE

Siden sist har det skjedd ganske så mye kan man si. Julestresset tar meg hvert år, og i år var intet unntak. MEN, det skal sies at både jeg og M, tross dobbelt så mange julegaver i år, klarte å komme i boks ganske så tidsnok, noe som var utrolig deilig! Utenom det har mesteparten av tiden gått til jobbing, eksamenslesing, praksis, og generelt det jeg har fått skvist inn. Eksamen gikk vel ikke som jeg håpet men jeg besto nå i hvert fall, så SRLE aldri igjen. 

Ettersom jeg var så ufattelig kul å kjøpte Arsenal-billetter til M. så ble det en London tur i starten av desember, og det må jeg bare si er noe av det sjukeste jeg har vært med på. Emirates var for meg noe helt sinnsykt, og tårene presset på når jeg kom inn på stadion. Det er så flott, og vakkert å se noe så stort, og så mange mennesker med kjærlighet til noe større og noe som skaper et utrolig samhold! Vet at det blir flere turer dit. Det er det ikke noe tvil om. Ellers så var de andre dagene i London ganske så hærlige, selv om det ble en del vannblemmer mellom tærne. Det var deilig å kunne ha noen dager med M alene, uten hverdagens problemer og stress. 

Når jeg endelig fikk tatt meg juleferie som var tirsdag, var jeg rimelig fornøyd og passe sliten. Det å treffe soffan da var ubeskrivelig. Lillejulaften ble feiret med pinnekjøtt hos a mor, og julaften hos svigers. Og gavene i år er jeg ganske fornøyd med. Tusen takk alle mann! Og spesielt M, jeg er både imponert, overrasket, og generelt ekstremt glad. Resten av julen går vel bare med til god mat og drikke, og litt jobbing. Ikke minst litt gaming, ettersom jeg akkurat spanderte på meg sims 4!

























#PAUSE

Nå har jeg vært ufattelig opptatt i det siste... På en måte. Jeg har venta lenge på å bli ordentlig frisk, men det sitter i meg enda. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde en infeksjon i kroppen og skulle eta paracet. Har blitt mye bedre da, det skal sies. Klarte også å forslå ryggen ganske hardt på trening, så der har vi det også.

MEN, siden sist har jeg faktisk fått meg jobb! Hipp hurra for det! På BR-leker, Gulskogen. Starter neste mandag, så det blir nok en ufattelig stressende jul. Praksis fikk jeg også bestått med glans, selv om jeg var syk i hvert fall halve tiden. 
Jeg har også brukt tid på å male. Jepp, du leste riktig. M ble endelig med på planene mine om å stæshe opp i leiligheten slik at jeg også kan føle litt mer tilhørighet, ettersom jeg forsåvidt bor her jeg også. Bilder av resultater kommer når jeg får rota meg til å gjøre det ferdig.

Det skjedde også noe helt ubegripelig fredag som var, og jeg tror alle skjønner hva jeg snakker om. Vi lå på sofaen til langt på natt for å følge med, for å se om det tok slutt. Alle følelsene mine fra 22. juli kom tilbake. Det var så nært, det var så jævli. Lørdagen var vi i Oslo, og jeg følte meg veldig utrygg. Det å være i en så stor folkemengde, det å se mennesker sitte ute og drikke øl. Jeg var rett og slett livredd, og det er jeg enda. Jeg gleder meg ikke like mye til å dra til London nå, som jeg har gjort tidligere. Ikke minst at vi skal se en fotballkamp, med et lag med en hel haug franske spillere. Jeg tror dette bare er begynnelsen på 3. verdenskrig. Alt mennesker klarer å gjøre er å hate, og alt handler også om penger og makt. Det er mange spekulasjoner rundt det her, og jeg orker egentlig ikke tenke så mye på det, eller uttale meg mer. Uskyldige mennesker blir drept overalt, av både IS, og andre store makter fordi man bare skal ta igjen på hverandre. Det gjør meg rett og slett kvalm. Ingenting er verdt noe lengre.

Verden trenger å skjerpe seg og våkne opp. Vi vil ikke ha det sånn her, og jeg er ikke klar for å dø helt enda!



KJÆRE JULENISSEN...

Sjukemeldt. Hater det ordet. Men sånn er det nå alikevel innimellom, og typisk min flaks akkurat i slutten av praksisperioden min. Så hva skal man gjøre, annet enn å tygge paracet og ligge på soffan? Jo nemlig, det er jo snart jul. Jeg elsker jul mer enn mye annet, i motsetning til den andre parten i huset her. Det veit jeg av erfaring at det blir mye diskusjoner og kranglinger om, men jeg får vel som regel vilja mi uansett. Siden det er så mye fint å ønske seg til jul satte jeg meg ned for å drømme meg litt bort. Vi sier alltid at "næ, veit ikke hva jeg ønsker meg til jul i år jeg.... Men, så er vi like flinke til å klage over julegavene etterpå. Så jeg har bestemt meg for at jeg iallefall kan gi noen ønsker for å gjøre det enklere for alle sammen, og slik at jeg har noe spennende å gjøre.

Jeg har for det meste sjekket ut interiør-ting. Man blir passe gal av å bo i en ungkarsbolig, så det klør i fingrene etter å få stæshet litt opp her. Vel, jeg kan jo ikke si at jeg ikke alt har gjort det, men det er aldri nok! Siden mye her er svart og hvitt fra før, tenkte jeg at det å kjøre den stilen er ganske kult. På kremmerhuset fant jeg noen godsaker som jeg rett og slett ELSKET:


Kurv Geo, Gul, stor 159,-                           Krus retro, hvit 29,- x 4                         Putetrekk 29,- 







Sjakkbrikke, konge 129,-                              Sjakkbrikke, dronning 129,-                        Ananas, 199,-


Ah hvor kult er det ikke sier nå jeg. Så til dere som har planer om å skjemme meg bort til jul, så ønsker jeg meg dette! 



#DEG+MEG

Skal bare skryte litt av at jeg endelig fikk M på kroken og huka han godt fast. Endelig kan jeg rope ut til hele universet at han er min og bare min. Jeg trodde aldri tålmodigheten min ville holde, men noe i meg ville ikke helt gi opp håpet. Jeg hadde rett jeg. Og nå er jeg lykkeligere enn noensinne! Det har snart gått et år siden vi møttes, og hoy som tiden har flydd ifra oss. Men jeg må si det har vært et innholdsrikt år på godt og vondt. Nå skal jeg bare nyte, og glede meg til tiden fremover.





#SYT

Mandag uke 43 startet jeg i praksis. Jeg har vært utrolig heldig med praksisplass, og fikk akkurat den barnehagen jeg ønsket meg. Vi er kun to som har praksis der, på hver vår avdeling og med hver vår praksislærer. Og jeg må bare si wow. Vi har blitt tatt så godt imot, og vi skjønte fort at dette ikke var noe å grue seg til. Ped møter, personalmøter, alt har gått så fint! Jeg har fått gjennomført aktiviteter, som også ble veldig vellykka.
Barna er så tillitsfulle selvom de er så små. Jeg har 1-2 åringer og det er fantastisk. Det å komme inn på morgenen, halvtrøtt, og møte to små armer som kommer løpende mot deg; det er det som får deg til å innse hvorfor du faktisk gjør det her! All latteren. All omsorgen. All anerkjennelsen. 

Jeg har vært syk i noen uker nå, ikke det at det blir noe bedre. Jeg er på 2. dagen hjemme fra praksis, noe som er ufattelig kjipt på alle måter! Ingenting er på stell, og jeg håper det kommer seg fort! Jeg kjenner det langt oppe i halsen og hodet mitt sprenger snart. Om natta er det hosting, mareritt, og altfor varmt. Typisk at det kom nå.
Jeg var så godt i gang, men jeg skal ikke la dette stoppe meg. Det eneste er at jeg må ta igjen disse to dagene senere. Men det er så mye jeg vil gjøre, jeg blir så rastløs, men kroppen bare streiker. Når kropp og sinn ikke henger sammen, som ofte skjer, da blir jeg gal. 
Jeg ender alltid opp med å ligge på soffan og se på serier. Nå har jeg selvfølgelig begynt på american horror story, noe jeg vet ikke er bra for meg siden jeg er livredd og får mareritt. Noe jeg også gjorde i natt. MEN, jeg klarer jo ikke slutte heller, man får jo hekta. 

I tillegg føler jeg at jeg blir mer og mer slapp, og skrumper inn som en rosin her jeg sitter i et røykfylt rom. Han under oss røyker hele tiden, og det stinker over alt. I hvertfall hos oss og i gangen. Alt vi har kommet frem til er at det er noe galt med vår kjøkkenvifte. KØDDER DERE MED MEG ELLER? Hvordan kan vår kjøkkenvifte påvirke at det stinker her 24 timer i døgnet. Det er tåkete her inne. Alle klær lukter røyk. Ja, vi kan godt få noen til å sjekke om det er noe galt i vår leilighet, men hvordan skal han få sjekket det? Hva hvis det er en lekkasje inni veggen? Skal vi rive opp alt da eller? På egenhånd? Jeg gir meg over. Det er helt sjukt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, for nå har jeg kjempa så utrolig hardt! SÅ hvis noen har noe som helst forslag tar jeg de imot med åpne armer!

 

SKAPENDE TANKER

De to siste dagene har jeg følt meg overnaturlig inspirert, og jeg kjenner det klør i fingrene etter å skape noe. Deilig å endelig kjenne litt på den følelsen igjen, i tillegg til at det er store muligheter for hjemmelagde julegaver i år. Kreativiteten kom snikende på meg etter jeg var å besøkte praksis-barnehagen min i går. Jeg gruet meg veldig for praksisen helt fram til jeg dro derfra i går, nå gleder meg meg masse, og vet at dette er noe jeg kommer til å naile! Jeg har allerede en plan på hvilke aktiviteter jeg vil gjøre med barna, og da kom resten av ideene på kjøpet. 

Eneste kjipe nå, midt oppi min kreative prosess, er selvfølgelig at jeg har blitt sjuk over natta! En uke før praksis, som er ganske typisk min flaks. Ser ut som en liten forkjølelse, men bank i bordet for det! Det er heldigvis helg nå, endelig, så muligheten for å slappe av burde vel være stor. Veit i hvert fall at jeg gleder meg til å passe to nydelige nevøer i morgen.

Hva skal du i helgen?



 

FANTMACTISK

Hei. Vært stille i det siste, jeg vet. Livet er faktisk hektisk innimellom. I tillegg har jeg nå fått meg en solid Mac, som gjør ting mye enklere på alle mulige sett og vis. Kanskje jeg til og med blir flinkere til å blogge, som jeg hadde et stort mal om da jeg startet igjen. Jeg føler at jeg har sinnsykt mye å si, men da har jeg ikke mulighet til å skrive. Og så, når jeg sitter her, sånn som nå, så har jeg ikke helt peiling på hva jeg driver med. Dette er vel ikke så interessant å lese, tenker jeg. Og ja, jeg tror jeg har rett.

MEN i dag er det i alle fall høstferie, eller, det har jeg vel ikke lov å si. Det heter så pent som studieuke. MEN jeg skal bruke den på å jobbe i barnehagen igjen. Så jeg må si jeg er flink, som gjør det mest skole-relevante jeg kan gjøre, når jeg faktisk har fri. Det var utrolig koselig å være tilbake til alle mine fine i dag. Mange nye barn også. Og mine fine fra tidligere har blitt så enormt flotte, store vesener, men de er fortsatt like glad i meg. Og jeg setter fortsatt pris på kommentarer som "erru kortvokst du eller?" Jeg gleder meg allerede til å danse meg gjennom hverdagen med de, i tre dager til.

Ellers må jeg bare si at den nye Pringles´en med Xtra mye cheese på, gir deg en magisk følelse i munnen. Derfor har jeg nesten spist opp alle ihop. Håper mannebeinet ikke blir skuffet da han kommer sulten hjem fra jobb. 



#PUST

Dagene går i ett. Jeg føler at jeg nesten glemmer å puste. Tiden går så fort. Jeg er ikke vandt med at ukedagene forsvinner på denne måten, slik at jeg ikke engang rekker å glede meg til fredagen. For helgen kommer fortere enn jeg rekker å blunke, og den er er også over ganske så fort. Hvor blir alt av? I tillegg føler jeg at jeg rekker å gjøre ganske mye tross alt. 

Denne uka har jeg og M fått en liten bebis. En 4 måneder gammel valp. Jeg har vært veldig spent på hvordan dette skulle gå, og visste at dette kom til å sette oss veldig på prøve. Alt jeg må si er wow. For en fantastisk "liten" krabat, og så ufattelig snill og koselig. Jeg kjenner at det drar meg og M sammen på en helt annen måte. Det å gå turer sammen, det å ta seg litt god tid til hverandre. Denne bikkja er veldig bra for oss. Men det er litt rart å vite at det vesenet der er helt avhengig av meg, for å gå på do og for å spise. Jeg tenker på han hele tiden, og når jeg sitter på skolen tenker jeg mye på å bare komme meg hjem å gå ut med han. Det kommer nok til å bli tomt her når han skal hjem igjen..

.

Ellers år skolen i et kjør. Fagtekst innlevering i morgen - Den gode pedagog. Jeg har skrevet om kreativitet, men er ikke helt i mål enda. Jeg mangler en avslutning, som jeg som vanlig alltid sliter med. Men som alltid kommer jeg vel i mål denne gangen også. Lærerne våre er jo også helt råe. Forrige fredag hadde de kjøpt popcorn-maskin til oss fordi vi hadde naila intro-ukene. Slik så det ut når vi løp ut av klasserommet for å ta helg:



Skal ikke glemme hvor heldige vi var når svigermor tok turen innom med kurv med godis, frukt og gaver. Ikke minst verdens beste syltetøy og saft som var hjemmelaget.



Nå er det vel ut en tur før puta kaller igjen. Den lengste dagen denne uka blir vel skoledagen i morgen. Men så blir det nå endelig hælj igjen da!

 

SØLEPYTT

Natta har vært altfor lang, og min kropp har fått altfor lite søvn. Det fristet ikke mer å stå opp, når jeg hørte regnet dundre på ruta, selvom jeg hørte i det fjerne av M, at det regner bare LITT. Men litt er nok til å bli våt så man tar ingen sjanser. Så i dag har både jeg og sekken fått regnfrakk! Tror nok at det heller blir å kjøpe en paraply... Jeg føler meg mer som en barnehagelærer nå, selvom det lyser elektriker øst av meg. Jepp, har ikke regntøy selv, så må jo ta M sitt.

 

Men hvis du trenger elektriker en gang da. You know where to call!

BLEKKSPRUT

Ja, jeg føler meg nesten som en blekksprut, med en arm i hver sin retning. De siste dagene har alt gått i et kjør. At jeg har rukket alt er jeg ganske imponert over selv. Det har vært 80's party, bryllups-fotografering, kino, årets viktigste lokalderby oppgjør, og sist men ikke minst en fag-tekst å skrive som jeg akkurat leverte inn. Ble visst ikke helt ferdig med den heller siden innleveringen var en time tidligere enn jeg hadde fått med meg, så det ble en tekst uten undertittel, en god innledning og en avslutning. Dette var bare en rå-tekst vi skulle skrive som er starten på en senere oppgave. Så det er ikke noe som er viktig akkurat nå, men i det senere løp, og selvfølgelig kun for vårt eget beste. Det var vel mest for å i det hele tatt komme i gang. det som er mest kjipt er at jeg var så godt i gang, og kunne skrevet så mye mer. Men heldigvis skal vi bygge videre på den så jeg får gjort akkurat det.

Kroppen er sliten akkurat nå, men jeg føler ikke at senga roper høyt nok. Jeg klarte å sove i nesten tre timer tidligere i kveld, noe som kanskje ikke var det smarteste? I tillegg er det så mye som skulle vært gjort, som bare blir utsatt. For eksempel som å bestille hotell og fly til London. Men der er det vel selveste sjefen i huset som utsetter.For det er viktigere å se en fotballkamp, enn å ha et sted å sove når man skal se en ordentlig fotballkamp på Emirates! Ja, det stemmer. Jeg er så full av kjærlighet at jeg skrapa sammen til to Arsenal billetter 5. desember. Gud, som jeg gleder meg. Dette blir jomfruturen min på en så stor kamp. Tror nok at det blir å felle noen tårer der borte.

For å mimre tilbake til fredagen, og det tiåret jeg føler står mitt hjerte nærmest, så legger jeg ved et bilde av meg selv. Mamma, du lagde meg alt for seint.



Får vel få gjort litt av det uoppgjorte. Sweet dreams.