2016, VELKOMMEN SKAL DU VÆRE

Det er først i dag jeg føler at det nye året startet. Et nytt semester i gang på barnehagelærerutdanningen startet i dag, og vi hadde en utrolig dyktig dame som hadde forelesning for oss om ja, ganske mye forskjellig, men utrolig viktige ting i forhold til barnehagen. Vi så filmen "Da Ailinn kysset Lars", noe jeg ble like rørt av som første gangen jeg så den (om du ikke har sett den, gjør det!). Vi snakket en del om barn og følelser, og at de har like mye følelser som oss voksne. Dette er noe som er ufattelig viktig å huske og lære mer om, og noe som også treffer meg dypest. Barn har like stor mulighet til å bli forelsket, som en voksen person har, og det er noe som kommer frem i denne filmen. Her ser du følelser av glede, kjærlighet og sorg. Noe man hører av det de forteller, og man ser det på kroppsspråk og aktiviteter. Det er ikke noe som rører mer enn når Ailinn sier at Lars dør når han kommer hjem, og Lars svarer til Ailinn "Jeg lever bare når jeg er med deg". Herregud, for det første tenker man sjelden over at et barn kan si noe som er så sterkt, og når man først hører det er da det går opp for en at barn har like mye følelser som alle oss andre. Jeg husker selv at jeg var ekstremt forelsket i en i barnehagen, og følelsene var like sterke som en forelskelse har vært i senere tid. Vi snakket også om hvor viktig det er med strukturerte og filosofiske samtaler med barna faktisk er, og allerede helt fra de starter. Det handler om å lære barne å tenke selv, og stille spørsmål. Disse erfaringene bærer de med seg resten av livet! 
Denne dagen og forelesningen har vært så ufattelig givende, så jeg er ganske motivert for å starte hardt og brutalt på et nytt semester nå. Det skal sies at jeg gruer meg spesielt til drama og musikk-delen som halve dette semesteret består av, men det blir spennende å se hvor mye jeg klarer og lærer å utfordre meg selv på det ytterste. For det er ikke vilja det står på her i alle fall. 


"My Girl"

I tillegg startet jeg på Change-9 dietten i dag, og jeg er S U L T E N! De to første dagene er det ganske minimalt med inntak, og det merkes veldig. Men jeg er også sykt motivert til å klare dette også, selv om det blir et heidundrandes julebord på lørdag. Blir ikke noe diett da for å si det sånn. Jeg tenker at dette gjør jeg kun for meg selv, og at ni dager er vanskelig å få til å passe inn i hverdagen for veldig mange. Spesielt for meg denne måneden. Men jeg ville så gjerne få denne starten på året, og komme kjapt i gang! I tillegg trenger kroppen min å bli full av energi til fotballsesongen starter for fullt, slik at jeg kan gi alt for det flotte laget mitt.
Noen av dere som har gått/har planer om å gå på den?

Nå ser jeg veldig lyst på tiden fremover med alt som har rukket å skje den siste tiden. Jeg sier det hvert år, men 2016, du er MITT år!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar