NY START

Da var jeg i gang med en ny blogg, i en helt ny hverdag. Ja, for det har det sannelig blitt. Hvor mange ganger har jeg ikke følt at jeg har tatt det riktige valget? Hvor mange studieretninger og yrker har jeg vært innom? Jeg vet jeg har sagt det før, at jeg endelig hadde funnet det rette. Nå sier jeg det igjen, men tilfredsheten er annerledes. Gleden er større, motivasjonen er til å ta og føle på.

Barn har alltid vært i fokus hos meg. Jeg har alltid vært en omsorgs-person, og jeg har alltid visst at barn skal være en del av min hverdag om det så skulle være mine egne barn, eller andres. Det var først i fjor høst jeg fikk jobbet i barnehage på ordentlig, som vikar. Jeg var heldig og fikk fast vikariat og barnehagen ble en stor del av min hverdag. 

Du som mange andre tror kanskje at å jobbe i barnehage er den enkleste og slappeste jobben man kan ha? Vel, da skal jeg si deg at du tar temmelig feil. For å være assistent eller pedagogisk leder i en barnehage er den viktigste jobben som finnes. Det er jeg som er med barna dine hver dag, det er jeg som leker med de, tørker tårene, underviser de. Gjør de rett og slett klare for verden. 

Valget var ikke så vanskelig for meg, og etter altfor mange positive tilbakemeldinger og push i ryggen, søkte jeg på barnehagelærerutdanningen. Jeg har nå gått der i to uker, og jeg merker at valget var ganske så rett. For ikke å snakke om hvor fantastiske mennesker jeg har blitt kjent med. Jeg ser så frem til de tre neste årene, selv om jeg vet at det blir krevende også. 

Jeg føler jeg har møtt litt motgang også. At de jeg hadde håpet støttet meg mest, kanskje ikke har helt trua på meg fordi jeg har droppet ut før. Noe som jeg syntes er ufattelig trist. For er det noe jeg trenger så er det støtte, og pushing oppover, ikke nedover. Men innerst inne i hjertet mitt vet jeg at jeg klarer dette, at jeg faktisk er sterk nok. Jeg kan knapt vente til praksis, og å være med alle barna igjen. Leke, observere, lære, trøste. Alle de viktigste tingene i livene våre.2 kommentarer

Postet av: Kat
Dato: 27.08.2015 Klokken: 19:35 - http://katslife.blogg.no/


Lykke til med bloggingen :)
Postet av: Hanna
Dato: 28.08.2015 Klokken: 21:47 -


Så gøy, Stine! :)

Masse lykke til med studiet! :D

Skriv en ny kommentar